Monday, September 23, 2013

Vegetarisk Pytt i Panna med sojagrytbitar



Här kommer ett litet recept som jag knåpat ihop den senaste tiden. Inget avancerat egentligen men världens bästa vardagsmat: Pytt i Panna! Jag brukar steka denna maträtt i smör och rapsolja men för den som lagar år mindre barn, modell större bebis så funkar det bra att koka alltihop till lagom mosiga bitar. En kokt pytt helt enkelt!

Det finns ju färdiggjord pytt att köpa men för den som vill go Mats-Eric Nilsson på livet och köra matlagning från grunden så är detta ett enkelt (lagar aldrig avancerad mat!) och relativt snabblagat alternativ till halvfabrikatet.

Ingredienser:

En halv kålrot
Några morötter
Några potatisar
Torkade sojagrytbitar

ev buljong
ev kött och grillkrydda (japp den är vego, inget kött i)

rapsolja
smör

Utförandet, den stekta versionen:
Koka sojagrytbitarna enligt instruktionerna på förpackningen. Brukar vara ca 15 min. Om man har större barn och vill ha mer smak: koka i buljong. (alltså släng i en buljongtärning i vattnet)
Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Stek bitarna mjuka i rejält med smör och rapsolja. Häll på de kokta sojagrytbitarna. Stek tillsammans med grönsakerna en stund. Krydda ev  med kött och grill krydda samt salt. Servera med sedvanligt stekt ägg och inlagda rödbetor!

Utförandet, den kokta versionen:

koka sojagrytbitar och fintärnade grönsaker tillsammans i lätt saltat vatten.

Häll av vattnet när allt är mjukt och saknar tuggmotstånd typ. Blanda med en klick smör och lite rapsolja. Servera med keso el creme fraiche! Kanske ett scramblat ägg?

No comments:

Post a Comment