Saturday, February 6, 2010

Vegetarisk Korvstroganoff (Quornstroganoff!)

Ett riktigt superrecept! Populär bland både barn och vuxna!

Rätten får en ganska klassisk korvstroganoffsmak utan att för den saken innehålla något kött. Jag har valt att använda Quornkorv istället för Sojakorv. Detta för att Quornkorven har en lite mer rökt smak och dessutom går den att koka bra.


Ingredienser:

1 paket Quornkorv

1/2-1 gul lök

ev. 1 burk krosstomat

Tomatpurée

Matlagningsgrädde alt CF (creme fraiche).

This is how its done:

Låt korven tina lite, i mikro eller rumstemperatur, skär den sedan i små skivor.

Hacka löken och stek den med korven i smör. Ös på med tomatpurée och ev. krosstomat, beroende på hur pass lös du vill att såsen ska vara. Det funkar vilket som. På med matlagningsgrädde. Koka ihop en stund. Låt det hela få en såsig men inte för rinnig konsistens. Klart!

Servera med ris!

För den kräsmagade bebisen rekommenderas att man tar bara en halv lök. De små korvbitarna kan behövas skäras ytterligare innan servering så att de inte riskerar att fastna i bebisens hals.

Bon appétit.

No comments:

Post a Comment