Sunday, August 2, 2009

Bebisens Bästa Pastasås med tomat och sojabönor.

Denna sås är en utmärkt ersättare för köttfärssås. Vi ger inte vår bebis den sojafärs som finns fryst än, då den enligt förpackningen är "kraftigt saltad". Istället kör vi vanliga sojabönor i såser och röror. Denna sås fick betyget MMMMMM av sonen!

Förberedelser:

Jag använde mig av sojabönor från Saltå Kvarn som fick ligga i blöt över natten enligt anvisningar på förpackningen. När de svällt klart (cirka 12 timmar) hälldes överflödigt vatten av och bönorna som inte användes till pastasåsen frös jag in i deciliterportioner i plastpåsar.

Ingredienser:

1 dl sojabönor (blötlagda minst 12 timmar)
1 burk krossade tomater från Änglamark (innehåller ej salt)
1 dl fryst broccoli
1 dl Majs (obs fryst då burkmajs innehåller salt)
Franska örtkryddor på burk
Paprikapulver alt paprikamix
(obs kontrollera att mixen inte innehåller chili eller salt utan edast paprika)
Några skvättar olivolja.
Svartpeppar (gärna finmalen)

Tillagning:

Låt tomater och sojabönor puttra en stund med olivolja och kryddor tills bönorna är ordentligt mjuka. Jag brukar använda några matskedar olja till denna sås. Bebisar gör av med mycket energi och behöver därför extra fett i maten.

Släng i majs och broccoli direkt från frysen och låt de kokas mjuka i såsen. Smaka av. Tänk på att smaken till bebisen ska vara lite svagare än till en vuxen. (utan att för den delen vara smaklös!)

Mixa hela härligheten litegrann, men inte till en helt slät pure utan det får gärna vara lite mjuka småbitar.

Serveras med finskuren pasta.

No comments:

Post a Comment