Sunday, August 2, 2009

Tofu med rotsaksmos.

Tofu med Rotsaksmos

Denna lilla anrättning kom till en dag när kylen var tom i väntan på nästa storhandling. Ett paket naturell tofu fanns dock och den marinerades i rapsolja och kryddor och stektes lätt. Till tofun serverades bebisen rotsaktsmos av morötter och potatis. Hade vi haft tomater, färska eller kross, hemma hade det varit perfekt med en sådan liten sås till men det blev gott bara som det var oxå.

Ingredienser:
1 port
ca. 75g Naturell Tofu. (Jag använde Alpro´s, se bild)
Rapsolja
Franska Örter
Paprikamix

1 morot
1 potatis

Smör (lättsaltat)

Tillagning:

Häll av vätskan från tofun skär i små fyrkanter och låt rinna av på hushållspapper. Marinera i oljan och kryddorna. Stek lätt runt om. Skär i små små bitar. (Stekt mat är lite svårare att hantera för tandlösa bebisar)

Skala potatisen och moroten och skär dem i småbitar. Koka mjuka och mosa med gaffel eller potatismosare. (obs. att potatis lätt blir klistrig och konstig om man mosar den med mixerstav.)
Blanda i en klick smör.

Servera!
Naturell Tofu
Gött!

2 comments:

  1. ok, nu hittade jag detta inlägg. men hur börjar man?

    ReplyDelete
  2. Med att gå över från mjölk till fast mat?

    Börja med bara en sak, ex potatis. Blanda ut den med mjölk och ge endast en tesked åt gången. Sen när det funkar med potatis ( kan ju ta flera veckor) börja med nästa grej, typ morot. efter ett tag kan man lägga ihop två saker potatis och morot etc. Tofu skulle nog inte jag börja med förrän de är en 10 månader.

    lycka till!

    ReplyDelete