Friday, August 14, 2009

Naturnes.


Då vi i vår familj av någon konstig anledning alltid blir tokpanka den 13:e varje månad, brukar jag spara gratiskuponger att använda vid dessa torftiga tillfällen (När gratiskupongerna är slut brukar vi gå över till att "låna" från sparkontot).

Sagt och gjort, denna gång löstes en kupong för två gratisprov av Nestlés "Naturnes" in. Det fanns bara ett vegetariskt alternativ på vårt Konsum i Midsommarkransen (de är sämst på vegetariska produkter) nämligen den gamla godingen pasta med grönsaker.

Alla som har vegetariska bebisar vet att pasta med grönsaker och de varianter de kommer i är lite av basfödan vid utflykter och annat då man inte orkar släpa tupperware med frysta små matkuber i. Även Naturnes "nytänkande" kreatörer hade ramlat i den tråkiga fällan att tro att vegetariskt alternativ behöver betyda obefintliga grönsaksbitar i smaklös tomatsås.

Så vad tyckte bebisen?

Han tyckte mums precis som han tycker om de andra pastorna med grönsaker. Positivt var att förpackningen var som en liten plastlåda med återförslutbart lock vilket gör att den kan användas att frysa in egen mat i. Negativt var såklart att det var Nestlé, dessa djävulens hantlangare till företag. (Läs Afrika, läs malnutrition och död pga. otjänlig bröstmjölksersättning påtvingad en fattig och outbildad befolkning). Därför kommer vi den praktiska förpackningen till trots aldrig någonsin köpa Naturnes.

Nu väntar vi otåligt på färdig bebismat som innehåller bra och näringsrika ingredienser som bönor, linser, ärtor, tofu etc...

3 comments:

  1. Precis! Alla barnmatsproducenter har bara olika pastarätter (med ungefär samma smak) att erbjuda. Har faktiskt mailat samtliga och frågat om varför det finns så få vegetariska alternativ men har hittills bara fått svar från en dietist på Hipp som skulle framföra mina önskemål till utvecklingsavdelningen... ja,ja... så det är väl bara att mailbomba samtliga företag tills det sker en förändring;-)

    ReplyDelete
  2. Ja det känns extra märkligt att företag som Hipp som verkligen månar om sin ekologiska image inte har fler bra vegetariska rätter!

    ReplyDelete
  3. Hej! Har du testat tofu till bebis? Har en liten dam som just ska till att börja äta annat än mjölk ock känner mig lite villrådig minst sagt. Kommer att hänga på din blogg kan jag lova.

    ReplyDelete